Leuk stukje geschreven door Fashionista Chloe

Gepubliceerd op 4 januari 2017 17:11

Chloe is een hapje bij ons wezen eten, en heeft over haar bezoek aan ons restaurant een leuk stukje geschreven. Lees hier het hele artikel, of bekijk de website van Chloe Sterk!

Een nieuwe horecazaak in Nijmegen openen, why not? Dat dachten de twee jonge ondernemers Maarten Kolff en Jill van Zadelhoff een half jaar geleden. Hij in de keuken samen met chef-kok Joost achter de Josper Grill en zij als gastvrouw. Voor twee mensen die al jaren een passie hebben voor de horeca is dit natuurlijk een droom die uitkwam.

Twee weken geleden opende de deuren van restaurant Why Not in Nijmegen en natuurlijk was ik nieuwsgierig. Hier wilde ik meer van weten en daarom besloot ik samen met mijn moeder langs te gaan.

Aangezien ik nu de hele week VLOG, besluit ik mijn vlog camera mee te nemen. Als ik samen met mijn moeder binnen kom stormt Jill meteen enthousiast op mij af. “Ga je hier vloggen” vraagt ze lachend. Ik moet lachen en word meteen blij van haar enthousiasme.

Ze vertelt mij dat ze iedere week de vlogs met plezier bekijkt en vind dat ze hierdoor een andere Chloë is gaan zien. “positief hoor” benadrukt ze nog even. Ik vind het leuk om te horen dat mensen mijn nieuwe stijl van vloggen waarderen, maar ik kom natuurlijk voor het nieuwe restaurant.

“Ah super lief, maar ik ben natuurlijk hier voor Why Not” zeg ik snel. Enthousiast wijst ze ons naar onze tafel en geeft ons de menu kaart. Restaurant Why Not is gezellig ingericht en geeft je dat huiselijke gevoel.  Daarnaast staan de tafels niet te dicht op elkaar waardoor je niet dat opgepropte gevoel krijgt en normaal met mensen kan praten. (I LIKE)

De menukaart bij WHY NOT

Nadat we even zitten wordt er een wijntje in geschonken en genieten van een broodmandje met zachte geitenboter (deze is echt een aanrader). Maar wat moeten we nou bestellen? De kaart bestaat uit diverse gerechten en is vooral niet te moeilijk. Naast de gerechten die je regelmatig op de kaart voorbij ziet komen als carpaccio, gamba cocktail en gerookte zalm staan er ook winterse gerechten als hertenham, wildzwijnhaas en een aantal oer-Hollandse gerechten op als zuurkool en rodekool.

Mijn moeder is fan van Hollandse gerechten en kiest voor wildzwijnhaas met zuurkool, puree en jus van spek en ui.

Ik zelf kies voor een carpaccio met truffelmayonaise, pesto, pijnboompitjes, rucola en parmezaanse kaas en als tweede gerecht een salade van kweekpeer, uiencompote, korenbloem blauw, schorseneer en aceto balsamico, smullen!

Nadat we alles op hebben, besluiten we geen dessert te nemen, maar te kiezen voor koffie. Er ligt al een lekker chocolaatje bij, maar Jill komt ook nog aanlopen met bonbons. “Willen jullie een bonbon proeven van het huis” zegt ze enthousiast. Dat willen we wel, maar welke moeten we kiezen? Jill ziet de twijfel en zegt “jullie mogen er ook meerdere”.

Uiteindelijk kies ik er lukraak een uit en ik kies precies goed.  Rond een uur of half tien rekenen we voldaan en verzadigd af en neem ik nog een stukje op voor mijn WEEKVLOG.

Na een foto loop ik met een vrolijk gevoel naar buiten. Ik word er altijd enorm blij van als mensen hun droom na jagen en iets gewoon doen. Ik ben eigenlijk enorm trots op deze twee kanjers en de boodschap is meer dan duidelijk. Eten bij dit heerlijk restaurant, WHY NOT?

http://chloesterk.nl/2017/01/restaurant-why-not-nijmegen/


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.